AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 21-02-2005, 19:44   #1
Zuzana Herceghová, SHR

Počiatočné Usmernenie - dotaz

Vec: 1.) Usmernenie ministra pôdohospodárstva SR na úseku štátnej správy o podmienkach stanovenia individuálnych limitov pre získanie prémií na chov dojčiacich kráv
2.) Usmernenie ministra pôdohospodárstva SR na úseku štátnej správy o podmienkach stanovenia individuálnych limitov pre získanie prémií na chov oviec a kôz

DOTAZ:
Môj otec Ing. Ladislav Hercegh podnikal ako SHR od 02. 04. 1992 na Farme Podskalie, na ktorej som pracovala ako zootechnička od 01. 12. 1995. Živočšna výroba bola a zostala zameraná na chov dojčiacich kráv ( KÚMP, KBTPM ), zmluva č. 1430671413 na vykonávanie kontroly úžitkovosti l. stupňa HD bola uzatvorená 01. 12. 1999 s účinnosťou od 01. 01. 2000 a na chov oviec, č. chovu bolo pridelené v roku 2001. Číslo farmy v CEHZ bolo pridelené v roku 2002.
Otec zo zdravotných dôvodov prestal podnikať ako SHR k 31. 12. 2003 a od 01. 01. 2004 som začala podnikať ako SHR na tej istej farme, na tých istých zvieratách, na tej istej poľnohospodárskej pôde, s tým istým číslom farmy CEHZ, ale s novým IČOm a s novým DIČ.
Chcem sa opýtať, ako budú posudzované moje žiadosti o pridelenie individuálneho limitu na dojčiace kravy a pridelenie limitu a prídelového práva na chov oviec, keď podľa čl. 4. bod 4 predložím dokumentáciu o existencii chovu dojčiacich kráv najmenej tri roky. Rovnako i dokumentáciu o existencii chovu oviec najmenej tri roky a zároveň sa zoaberám ich chovom minimálne počas troch rokov i keď podnikám ako SHR od 01. 01. 2004, keď som farmu prevzala ako pokračovateľka po otcovi, pretože som dovtedy pracovala na farme ako zootechnička.

Zároveň by som sa chcela opýtať, keď v mesiaci február a marec nakúpim ovce nad jeden rok, kto si uplatní žiadosť o pridelenie limitu a prídelového práva na chov oviec. Podľa čl. 3, bod 2, písm. d je to chovateľ, ktorý ich chová k 31. januáru 2005. Taký chovateľ mi s ovcami vo veku nad jeden rok predá aj pridelený limit?

Za vysvetlenie Vám ďakujem, Bc. Zuzana Herceghová
  Odpovedať s citovaním
Starý 17-03-2005, 13:20   #2
Zsolt Simon

Počiatočné Re: Usmernenie - dotaz

Vážená pani Hercegová,

keďže pokračujete v podnikaní so zvieratami, ktoré choval Váš otec, v rovnakých podmienkach, na tej istej pôde, bude akceptovaná Vaša dokumentácia o existencii chovu dojčiacich kráv a oviec najmenej tri roky.
V prípade, keď kúpite ovce po 31.1.2005, nie je možné prideliť na tieto zvieratá prémiové práva, nakoľko v Usmernení ministra pôdohospodárstva SR na úseku štátnej správy o podmienkach stanovenia individuálnych limitov pre získanie prémií na chov oviec a kôz je stanovený konečný termín. Prémiové práva budú pridelené všetkým chovateľom podľa skutočného stavu zvierat v uvedenom termíne. V súčasnom období nie sú prémiové práva predajné, nedajú sa prevádzať z jedného chovateľa na druhého.
Zároveň upozorňujem na skutočnosť, že chovatelia oviec a kôz boli povinní pri žiadosti o poskytnutie podpory na chov oviec a kôz predkladať zoznam chovaných oviec a kôz a fotokópiu rozhodnutia o pridelení prémiových práv. Žiadateľovi bude poskytnutá podpora len na skutočný stav oviec vzhľadom na skutočný počet pridelených prémiových práv, t.j. žiadateľ s vyšším počtom prémiových práv, ako je skutočný počet zvierat, dostane podporu len na skutočný stav zvierat.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR
  Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania