![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2007
Lokalita: Nitra
|
Vážený pán minister,
rád by som sa Vás opýtal, kde mám hľadať podiel ovčej hrudky v bryndzi, aby som vedel, či je tam aspoň tých 50%, ktoré sa tak v poslednom období preberá v médiách a podobných periodikách. Minule som kupoval bryndzu a pozeral som asi tri druhy, ktoré mali v obchode. V popise zloženia bryndze na obale som ani na jednom výrobku nenašiel údaj, ktorý by informoval spotrebiteľa koľko % z celkového obsahu je podiel ovčej a koľko kravskej hrudky...Ako má potom spotrebiteľ vedieť, či je to "pravá bryndza" Ďakujem za odpoveď |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Vážený Jurino,
Dobrá otázka. Aj ministerstvo dospelo k rovnakým záverom ako Vy, a práve preto navrhujeme zmenu predmetnej legislatívy. Jednou z pripravovaných zmien, ktoré plánujeme zapracovať do Potravinového kódexu, je práve povinné označovanie podielu ovčej a kravskej hrudky. S pozdravom, Zsolt Simon minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
|
|
|